Arthos Uitgeverij Brugge
MENU

Weidestraat 234

8310 Assebroek

Man - Zat 8.00 - 18.00

Zondag gesloten
Droommachines en Denkbeesten

Droommachines en Denkbeesten

door De Ryck René
Non-Fictie
2013-12-06

    • Non-Fictie
  • Auteur(s):De Ryck René
  • Categorie:Non-Fictie
  • Publicatie:2013-12-06
  • Pagina’s:384
  • Afwerking:Softcover
  • ISBN:9789491258015
  • Formaat:17 x 24 cm
  • Verkoopprijs:€ 19.95

Veertig helder geschreven essays, aantrekkelijk gepresenteerd, actueel, eigenzinnig, maatschappelijk relevant. Ideeën, opinies en beschouwingen trekken elkaar in dit boek voort als treintjes. Een gevarieerde mix van thema’s. Het gaat van vermageren over IQ naar taal, van heelal over DNA naar sport. Beeldcultuur, reizen, verleiding, simpel denken, stress, barbaren, ecologie, internet, lefgozer, kapitalisme en gastronomie vind je evengoed op het menu. Geschiedenis naast vooruitblik, hedendaags naast van alle tijden. Begin 21ste eeuw leven wij voor het eerst in een én-én wereld, een wereld van veel en groot, van licht en leeg. Wij zien zoveel fascinerends om ons heen en tegelijk zoveel interessante onzin. En daarbij voelen we magische aantrekking en tegelijk voorzichtig afstand bewaren. Wanneer speel je mee, wanneer blok je af, tegen wat zeg je ja, tegen wie neen? Daarover gaat deze bundel, over interessante stukjes mens, zeg maar. Uitdagen, verrassen, informeren, e’s dieper graven, tussendoor ontroeren, dat is het opzet. Met tal van extra’s voor nog meer lees-, kijk- en surfplezier.

 

Recensies over dit boek:

“De wereld van nu in veertig verfrissende essays. Intelligent, instructief en spits.”

(Marijke Arijs – recensente De Standaard der Letteren, literair vertaalster).

“Een mening hebben is goed. Die mening nu en dan durven veranderen, is nog beter. Dat is wat me als journalist overtuigt om open naar de wereld te blijven kijken. Ook deze essaybundel van René De Ryck daagt ons uit om dat blijvend te doen. U bent dus gewaarschuwd! Dit is een doeboek, eentje dat ons doet nadenken.”

(Sven Pichal – radio- en tv-maker).

“Sprokkels meningen, observaties en overpeinzingen over de caleidoscoop van het dagelijkse leven en de grote wereld, betrokken en belezen.”

(Rik Coolsaet – hoogleraar internationale betrekkingen Universiteit Gent).

“Erudiet en eminent. Een boek om te mijmeren, met tips om meer te ontdekken, … Een sprankelend feestbuffet voor oog en brein.”

(Bernard Lernout – computerwetenschapper, leerexpert).

“Mensgericht, bezield. Met taalplezier en nomadische blik geschreven. Een inspirerend en onderhoudend boek, voor mij een ontdekking.”

(Rob Leyder – Prof. em. Marketing aan Vlekho, trendwatcher).

 

De auteur: René de Ryck

Geboren in Asse-Mollem, 1952. Volgt middelbare studies in wiskundige afdeling, studeert Germaanse in Leuven en geeft een tijdje les. Tussendoor freelance medewerker aan VRT-sportredactie radio. Nadien 30 jaar directeur van Centrum Volwassenenonderwijs Merchtem-Ternat met innovatieve opleidingen informatica, talen, human resources, ondernemen, gastronomie, mode & deco. Woont nu in Gent.