ER ZAL ALTIJD EEN VOOR EN EEN NA ZIJN

ER ZAL ALTIJD EEN VOOR EN EEN NA ZIJN

ER ZAL ALTIJD EEN VOOR EN EEN NA ZIJN

ER ZAL ALTIJD EEN VOOR EN EEN NA ZIJN

ER ZAL ALTIJD EEN VOOR EN EEN NA ZIJN

  • Auteur(s):DEFRUYT Sonja
  • Categorie:Non-Fictie
  • Publicatie:2010-11-15
  • Afwerking:Softcover
  • Verkoopprijs:€ 25

Er zal altijd een voor en een na zijn is een terugblik op de voorbije jaren. De titel verwijst naar het voorval 10 jaar geleden toen Jenka een hersenbloeding kreeg tijdens haar vakantie in Nederland. Zij was toen net tien jaar.

Het is geen medisch boek. Het boek is geschreven door Sonja Defruyt vanuit het hart van een moeder. Centraal staat de belevingswereld van de patiënt en de mensen rond hen heen. Daarom is er ook een bijlage met een korte reactie van Jenka zelf en is er de bijlage met de contrasterende zakelijke dagboeknotities van de vader van Jenka.

Het boek is een pleidooi voor een menselijke gezondheidszorg, over de tegenstrijdige ervaringen in Nederland en Vlaanderen, over veel mogelijke therapieën, over de vele manieren waarop patiënten en hun familie al dan niet gesteund worden. De vele therapeuten die haar of Sonja gesteund hebben brengen in een aantal korte bijlagen ook hun ervaringen en beschrijven hun therapie. Daarmee is dit boek tezelfdertijd ook een klein naslagwerk. Veel mensen zijn dus betrokken geweest bij het tot stand komen van dit boek. Het zet daardoor mensen aan het denken zowel binnen als buiten de professionele hulpverlening. Het stimuleert hen om naast de traditionele behandeling ook hun blik te verruimen naar andere therapieën.

    • Categories: Non-Fictie
Comments for this post are closed.